Om ÖAK

Örebro Akvarieklubb bildades redan 1935 och är därmed en av Sveriges äldsta! Medlemsantalet är cirka 125 personer och vi har vuxit stadigt de senaste åren.

  Som Medlem i ÖAK erbjuds du bland annat;

  Rabatter i flertalet butiker. Såväl i Örebrotrakten som i andra delar av södra och mellersta Sverige. Även i onlinebutiker!

  Stor kunskapsbank i form av många erfarna medlemmar. Som medlem har du alltid nära till hjälp både för problemlösning eller för att bolla idéer!

  Tillfälle att umgås, ha trevligt och diskutera erfarenheter med lika sinnade.

  Scalaren som är föreningens klubbtidning. Tidningen ges ut i nio nummer per år, en gång i månaden med uppehåll juni – augusti. I Scalaren kan du bland annat läsa olika akvaristiska artiklar, föreningsangelägenheter och annonsera inom klubben. Tillsammans med hemsidan och Facebook-sidan utgör den även kallelse till våra månadsmöten.

  Klickar du här kan du provläsa ett nummer av Scalaren.

  Månadsmöten äger normalt sett rum kl. 19:00 3:e torsdagen varje månad under perioderna januari – maj och september – december. Mötena hålls i Norrbygårdens lokaler på Höglundagatan 10, Örebro (klicka här för att titta på en karta). Stående punkter på månadsmöten är fika, auktion, lotteri, frågesport och föreningsangelägenheter. Under året förekommer även flertalet akvaristiska föredrag med tillhörande diskussioner, till exempel om fiskar, växter, räkor eller bildvisning från resor.

  Månadsmötet i maj brukar ske utomhus, till exempel hemma hos någon av våra medlemmar. Då kan andra tider och samlingsplatser gälla. Håll koll bland evenemangen på startsidan, på Facebook-sidan eller i Scalaren för information.

  I samband med månadsmötena så informerar ÖAK:s funktionärer även om vad som händer på den akvaristiska fronten i Örebro, i Sverige och i Norden.

  Storauktion arrangeras traditionsenligt av ÖAK i april och oktober. Auktionerna brukar locka besökare från mellersta Sverige samt södra Norge.

  Resor brukar arrangeras en till två gånger per år med varierande destinationer. I närtid har vi bland annat besökt Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och norra Tyskland. De som varit funktionärer vid föregående auktion erbjuds rabatt på resans pris som tack för sina insatser.

  Julbord bjuder föreningen höstens auktionsfunktionärer på under december månad som tack för deras insatser. 

  Kontakta oss

  Använd något av alternativen nedan om du vill komma i kontakt med oss