Om Örebro Akvarieklubb

Örebro Akvarieklubb bildades redan 1935 och är därmed en av de äldsta i Sverige!

Medlemsantalet har ökat stadigt under de senaste åren och vi är i dagsläget ca 125 medlemmar. 

Nedan kan du läsa mer om vad vi har att erbjuda dig som medlem. 

Stor kunskapsbank

Som medlem har du alltid nära till hjälp av andra erfarna medlemmar både för problemlösning och för att bolla idéer! Inom föreningen finns även experter utsedda inom fyra områden som medlemmar kan kontakta för frågor.

Tillfälle att umgås

Tillfälle att umgås, ha trevligt och diskutera erfarenheter med likasinnade. Kanske kan du hitta nya goda vänner..?

Rabatter

Som medlem i ÖAK erbjuds du fördelaktiga rabatter i flertalet butiker. Både i Örebro, andra delar av landet och online! Vilka butiker det gäller finner du längst ned på sidan samt i medlemstidningen Scalaren.

Månadsmöten

Tid och plats

Månadsmöten äger normalt sett rum kl. 19:00 3:e torsdagen varje månad under perioderna januari - maj och september - december. Mötena hålls i Norrbygårdens lokaler på Höglundagatan 10, Örebro.

Månadsmötet i maj brukar ske utomhus, till exempel hemma hos någon av våra medlemmar. Då kan andra tider och samlingsplatser gälla. Håll koll bland evenemangen på startsidan, på Facebook-sidan eller i Scalaren för information.

Aktiviteter

Stående punkter på månadsmöten är fika, auktion, lotteri, frågesport och föreningsangelägenheter. Här har du tillfälle att umgås, ha trevligt och diskutera erfarenheter med likasinnade. Kanske kan du hitta nya goda vänner..?

I samband med månadsmötena så informerar ÖAK:s funktionärer även om vad som händer på den akvaristiska fronten i Örebro, i Sverige och i Norden.

Föredrag

Under året förekommer även flertalet akvaristiska föredrag med tillhörande diskussioner. Senaste året har föredragen bland annat berört odling av amanoräkor, start av saltvattensakvarium samt akvarium för att främja psykisk hälsa.

Medlemmarna har stort inflytande över vilka föredrag som bokas och förslag på ämnen eller föredragshållare tas tacksamt emot av styrelsen.

Klubbtidningen Scalaren

Utgivning

Scalaren är föreningens klubbtidning och den ges ut i nio nummer per år. Utgivning sker en gång i början av varje månad med uppehåll juni - augusti.

Innehåll

I Scalaren kan du bland annat läsa olika akvaristiska artiklar, föreningsangelägenheter och annonsera inom klubben. Tillsammans med hemsidan och Facebook-sidan utgör den även kallelse till våra månadsmöten.

Aquakalender

I slutet av varje nummer av Scalaren finns en aquakalender där du kan se vilka akvaristiska aktiviteter som planeras runt om i Sverige.

Årsvis återkommande aktiviteter

Storauktioner

Storauktion arrangeras traditionsenligt av ÖAK i april och oktober. Auktionerna brukar locka besökare från mellersta Sverige samt södra Norge. Medlemmar i ÖAK har möjlighet att föranmäla auktionsgods några dagar innan registreringen öppnar för allmänheten.

Resor

Resor brukar arrangeras en till två gånger per år med varierande destinationer. I närtid har vi bland annat besökt Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn och norra Tyskland. De som varit funktionärer vid föregående auktion erbjuds rabatt på resans pris som tack för sina insatser.

Julbord

Julbord bjuder föreningen höstens auktionsfunktionärer på under december månad som tack för deras insatser.

Medlemsrabatter 2024 online